Galerie foto
Contact

Statiunea Straja însumeaza aproximativ 26 km de domeniu schiabil. 20 km sunt acoperiti cu zapada artificiala. Cele 10 instalatii de transport pe cablu va asigura accesul facil la toate pârtiile din statiune. Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipata cu instalatie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiaza si de instalatie de nocturna, facând astfel posibila utilizarea pârtiilor pâna seara târziu. Sunt întretinute cu ajutorul utilajelor de batatorit zapada, pentru a le mentine în conditii cât mai bune de schi. Datorita construirii telegondolei care pleaca din Lupeni (pe traseul vechiului telescaun) si a noului telescaun de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lunga fiind Pârtia Straja, care pleaca din Vf. Straja (1868m) si ajunge la statia de îmbarcare a telegondolei (750m), având o lungime de 8,1 km.

    Cabana Montana este situată la o altitudine de 1367 m, pe versantul nordic al Muntelui Mutu, în Poiana Sohodol.
    Accesul se face dinspre Petroşani sau dinspre Târgu Jiu, pe DN 66. La intersecţia de la Livezeni se urmează pe DN 66A indicatorul "Lupeni". După circa 20 km, în municipiul Lupeni, în zona cartierului Braia, se urmează indicatorul "Straja" şi, pe "Drumul Crucii" (din anul 2007 asfaltat în totalitate), după aproximativ 7 km, se ajunge în staţiune.
    În zona de agrement Brăiţa, există o parcare cu pază, unde se poate lăsa maşina şi, cu ajutorul telegondolei, un mijloc de transport rapid şi sigur, se poate ajunge în Straja.

pentru mai multe detalii, vizitați site-ul www.skistraja.ro

Aşezare şi acces
Copyright S.C. COMEXIM R S.R.L. LUPENI